Proizvodni program
Skrobovi Kukuruzni skrob Modifikovani skrobovi (termički i hemijski) Pangel Papirin NS-2 Glukozni sirupi-skrobni Bombonski sirup Slado sirup Maltodekstrin Maltozni sirup 40 Visokomaltozni sirup 52 Tečna glukoza 90 Fruktozni sirupi Visoko fruktozni sirup 42 Sirup F9 Sirup F26 Adhezivi / vezivna sredstva Kartonin Nuz proizvodi Kukuruzna klica Kukuruzni gluten Kukuruzna mekinja svi proizvodi (.PDF)
(desni klik Save Link As...)

Glukozni sirupi-skrobni / Maltodekstrin

1. Identifikacija proizvoda

Naziv proizvoda: Maltodekstrin
Barcode: 8606105499194  

2. Osnovne karakteristike

Maltodekstrin, predstavlja smešu viših saharida, dobijen postupkom  enzimske    hidrolize kukuruznog skroba.

Maltodekstrin ima široku primenu u prehrambenoj industriji. Njegova osnovna karakteristike u primeni su dobra rastvoriljivost u hladnoj vodi, regulisanje viskoziteta, obezbeđuje glatku stabilnu strukturu, umerno slatkog ukusa, mala umerena higroskopnost, sprečavanje kirstalizacije šećera, regulisanje slasti.

Primenjuju se  u proizvodnji prerađevina od mesa, šlag pena, sladoleda, peciva, preliva, čokoladnih napitaka, zatim i kao nosači  za začine, arome i zaslađivače pri proizvodnnji cerealija, muslija i sl.

Imaju široku primenu kao pomoćna sredstva pri sušenju proizvoda spreiranjem (sira, prirodnih i veštačkih aroma, masti i voćnih sokova)

U  farmaceutskoj industriji Maltodekstrin se može primeniti u izradi tableta i komprimata.